Fără comentarii pe site – discuție veche, decizie aplicată

Am decis să renunț la comments pe technote.ro și vă spun și de ce.

Am discutat cu multe persoane, în repetate rânduri, despre lipsa feedback-ului pe site-urile/blogurile autohtone, sau despre slaba calitate a acestuia, comparativ cu ceea ce se oferă în conținut, așa cum scrie și Răzvan aici.

E drept, momentan acest blog nu are mult conținut și nici de valoare foarte mare, iar feedback-ul este minim.

Cu toate acestea am decis să închid complet comentariile încă de pe acum.

Sunt sigur că atât publicul fidel, cât și cel nou, dacă este interesat cu adevărat de subiectele care vor fi tratate, va ști cum să ia legătura cu mine sau să ofere feedback fără a avea nevoie de un sistem de comentarii pe site.

Pe de altă parte, timpul personal este în continuare aproape inexistent, ca în ultimii aproape 3 ani. Totuși, nu vreau să renunț la blogging. Dimpotrivă, vreau să cresc calitatea conținutului, scriind doar despre lucruri utile și interesante, și vreau să revin și la podcasting.

Închiderea comentariilor înseamnă timp suplimentar alocat pentru calitatea conținutului

Timpul astfel câștigat îmi va permite să cresc calitatea conținutului livrat prin concentrarea mai degrabă asupra documentării și scrisului decât asupra administrării site-ului. Așa cum probabil știați, orice site care are secțiune de comentarii necesită timp suplimentar pentru – printre altele – gestionarea comentariilor și a mesajelor nedorite tip spam.

Pot fi contactat în continuare cu ușurință

Metodele sunt simple: Facebook și Twitter. Poate apar și altele între timp, vom vedea.

Cosmin

Pe acest site vreau să învățăm unii de la alții cum să fim productivi folosind la maximum tot felul de tehnologii și gadgeturi.