Cum ascund comentariile autorilor din lista „Comentarii recente”?

Avem un code snippet (fragment de cod),  cu ajutorul căruia poți elimina comentariile autorilor de articole WordPress din piesa/widgetul Comentarii recente/Recent Comments.

Un site sau un blog care are comentariile activate va avea de cele mai multe ori și un widget unde se afișează comentariile recente ale vizitatorilor. Respectivul widget (tradus ca piesă în comunitatea WordPress de la noi) este inclus în WordPress și nu are opțiuni de configurare. De aceea el afișează numele celui care a postat și un link spre comentariul acestuia, link pentru care se folosește ca text titlul articolului unde s-a comentat:

Așa cum se vede mai sus, sunt incluse și comentariile autorului articolelor. Personal consider că importante sunt comentariile cititorilor, nu ale mele ca autor. De aceea am căutat o soluție pentru a elimina automat comentariile proprii din lista WordPress, lăsându-le pe cele ale vizitatorilor blogului.

Pentru aceasta, am adăugat următorul cod în fișierul functions.php din tema-copil de pe site-ul meu:

function ra_recent_comments_less_author( $array ) {
global $post;
$array['user_id'] = !$post->post_author;
return $array;
}
add_action( 'widget_comments_args', 'ra_recent_comments_less_author' );

După salvarea codului am reîncărcat pagina și am observat că pe site mai rămân doar comentariile vizitatorilor:

WordPress este o platformă foarte flexibilă, care se poate personaliza pentru a mulțumi până și pe cei mai pretențioși utilizatori. De aceea voi publica periodic fel de fel de trucuri interesante.

Cosmin

Pe acest site vreau să învățăm unii de la alții cum să fim productivi folosind la maximum tot felul de tehnologii și gadgeturi.