Cum readuc Windows Photo Viewer în Windows 10?

Din această notă învățăm cum să readucem utilitarul Windows Photo Viewer în Windows 10, pentru a deschide pozele mai repede.

Unde e problema și de ce aș folosi vechiul utilitar Windows Photo Viewer în Windows 10?

Răspunsul e foarte simplu: Windows Photo Viewer este mult mai rapid la deschiderea și afișarea fotografiilor în Windows 10, comparativ cu aplicația Photos, care – între noi fie vorba – este overkill pentru o aplicație universală, și care deschide imaginile inacceptabil de lent.

Windows Photo Viewer, introdus odată cu Windows 7, face exact ce e de așteptat și e foarte simplu de folosit. Deschide pozele foarte repede, permite, printre altele, efectuarea rapidă de operații uzuale cum ar fi rotirea, copierea, trimterea prin e-mail, scrierea pe CD sau ștergerea acestora.

Cum pot restaura Windows Photo Viewer în Windows 10?

De ce zic restaura în loc de instala ? Bună întrebarea! Din nou răspunsul este simplu, respectiv acela că Microsoft nu a eliminat codul, programul Windows Photo Viewer din Windows 10, doar l-a ascuns în sistemul de operare.

Asta înseamnă că, deși Microsoft vrea să ne convingă să folosim Photos, este încă posibil să readucem Windows Photo Viewer în Windows 10. Spun încă pentru că Microsoft va scoate treptat din Windows 10 aplicațiile preinstalate vechi, înlocuindu-le cu aplicații instalabile din Magazinul Windows.

Anumite site-uri oferă descărcări de fișiere .reg pentru import în Registry-ul Windows, dar noi am găsit și testat un mic utilitar care face automat aceste operații, utilitar care se instalează ca un program obișnuit în Windows și care ne oferă posibilitatea de a configura la final Windows Photo Viewer ca program cu care se deschid automat pozele în Windows 10.

Restore Windows Photo Viewer to Windows 10

La finalul instalării, configurați Windows Photo Viewer ca program implicit, ca în imaginea de mai jos, unde am evidențiat opțiunile mele. Acestea sunt: să configureze programul să deschidă toate imaginile pe toate conturile de utilizator de pe PC și să restaureze Windows Photo Viewer ca program implicit.

Dacă vreodată imaginile încep să se deschidă din nou cu alt program, rulați ca Administrator utilitarul din meniul Start și refaceți configurația ca mai sus:

Să vă fie de folos!

Cosmin

Pe acest site vreau să învățăm unii de la alții cum să fim productivi folosind la maximum tot felul de tehnologii și gadgeturi.