O … K … Hello, world, dar pentru a câta oară?

A trecut ceva vreme de la ultimul proiect web personal ceva mai serios. În tot acest timp m-am ocupat de tot felul de lucruri, încercând să mă detașez de vechiul proiect, cu a cărui imagine m-a asociat foarte multă lume. 

Între timp s-au schimbat multe, inclusiv percepțiile mele privind tehnologia. După mai multe încercări recente, am decis să creez acest site, technote.ro. Numele domeniului este unul – zic eu – modest, simpatic, fără emfază/tam-tam. Asta e și ideea, un proiect care se vrea simplu de realizat și întreținut, modest dar util – sper eu – pentru cât mai multă lume.

Să ne înțelegem,  am lăsat în urmă proiectul Windows Fără Limite cu toate formele prin care a trecut (windowsfaralimite.ro, wfl.ro, windowsinsider.ro, techinsider.ro, etc.) pentru că viziunea și convingerile mele despre computing și productivitate s-au schimbat mult în timp.

În plus, am obosit să fiu asociat cu acel proiect și cu alte proiecte derivate din el.

Asta nu înseamnă că aceste proiecte nu mi-au adus beneficii, dimpotrivă!

Printre ele, experiența fantastică de a merge de două ori la MVP Summit în Redmond, la Microsoft acasă! Sau experiențele hardware cu Surface RT, Surface Pro 3 și prima generație Surface Book.

Am văzut, testat și folosit câteva dintre cele mai bune telefoane Windows (Lumia 650, Lumia 925 și Lumia 950) dar și Android (HTC Desire HD, OnePlus One, One Plus Two, LG V20, apoi Samsung Galaxy S8, Note 8 și Note 9.

Au mai fost și alte device-uri pe care le-am testat și/sau folosit, pe lângă cele de mai sus.

Am folosit software de toate felurile, utilitare, suite Office, aplicații de gestionare a notelor, a parolelor, calendare, sisteme de pontaj, planificatoare, etc. Am folosit pe rând Windows 95, 98, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 8.1 și 10. Am testat și folosit CentOS ca server, Ubuntu ca server dar și ca sistem de operare pentru PC (desktop sau laptop), Manjaro și Android.

În cele din urmă, personal, ca utilizator de software, de exemplu, am trecut de ceva timp de faza legată de curiozitatea de a instala și testa obsesiv software. Am identificat un set minim dar necesar de programe, aplicații mobile sau online cu care îmi fac treaba ca mic antreprenor și ca entuziast al tehnologiei și al blogging-ului. Totodată, am ajuns la câteva concluzii legate de computing (software și hardware), concluzii pe care mă pot baza ca să pot să fiu productiv în mai tot ce fac.

În baza unor asemenea experiențe anterioare, curente și viitoare, voi posta aici, pe technote.ro, fel de fel de note, observații, ghiduri și idei predominant – dar nu exclusiv – din zona tech.

Bine ați venit!

Cosmin

Pe acest site vreau să învățăm unii de la alții cum să fim productivi folosind la maximum tot felul de tehnologii și gadgeturi.